30 ημέρες για δωρεάν επιστροφή
δες λεπτομέρειες
Δωρεάν παράδοση άνω των 49 ευρώ*
δες λεπτομέρειες
Ταξινόμηση
Τιμή
Μέγεθος
Ετικέτα προϊόντος
Μάρκα
Χρώμα
Είδος ποδιού
Επιφάνεια
Προϊόντα: 475
Προβολή αναγνωριστικού έκδοσης

Αντρικά παπούτσια για ορεινό τρέξιμο – εξειδικευμένος εξοπλισμός για δυνατούς αθλητές

Το ορεινό τρέξιμο ή trail running είναι μια εμπειρία τρεξίματος πολύ διαφορετική από το τρέξιμο στην άσφαλτο ή σε επίπεδο έδαφος. Οι διαφορές σχετίζονται με την τεχνική, τις επιβαρύνσεις στο σώμα, αλλά και την προπόνηση γενικότερα. Το τρέξιμο στο βουνό δίνει μια αίσθηση περιπέτειας, βελτιώνει την αντοχή και τη δύναμη και φέρνει τον δρομέα σε επαφή με τη φύση. Η πιο σημαντική δυσκολία του ορεινού τρεξίματος είναι ότι υπάρχουν μεγάλες ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις που εναλλάσσονται διαρκώς, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό. Δεν είναι απαραίτητο όμως να υπερβείτε τον εαυτό σας για να ασχοληθείτε με το ορεινό τρέξιμο. Μπορείτε να επιλέξετε ευκολότερες διαδρομές, σε κάποιο κοντινό πάρκο ή σε κάποιο λόφο, για να γνωρίσετε την εμπειρία και σιγά σιγά να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας. Τα παπούτσια για ορεινό τρέξιμο είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλητικού εξοπλισμού, καθώς πρέπει να αποσβένουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανωμαλίες του εδάφους και να προσφέρουν την απαραίτητη πρόσφυση. Παράλληλα πρέπει να συγκρατούν το πόδι και να αποτρέπουν τους τραυματισμούς από ενδεχόμενη πρόσφυση σε βράχο.

Πώς θα διαλέξετε τα σωστά αντρικά παπούτσια για ορεινό τρέξιμο

Κάθε δρομέας μπορεί να τρέξει στο βουνό ή σε ανώμαλο έδαφος αν έχει τα κατάλληλα παπούτσια. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός ζευγαριού ορειβατικών παπουτσιών για τρέξιμο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφασίσετε αν τα παπούτσια σας θα είναι άκαμπτα ή μαλακά, στενά ή φαρδιά, με μεγάλη ή μικρή διαφορά ύψους μεταξύ φτέρνας και δακτύλων, κτλ. Ακόμη, θα πρέπει να γνωρίζετε σε τι έδαφος τρέχετε συνήθως, αν είναι μαλακό ή σκληρό, με απότομες ή απαλές κλίσεις, αν θα διασχίσετε περάσματα με νερό, κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία. Τα άκαμπτα παπούτσια με ψηλές προεξοχές, πάνω από 5 χιλιοστά, είναι καλύτερα σε τεχνικές διαδρομές με χαμηλή πρόσφυση, αλλά δεν είναι καθόλου άνετα σε τρέξιμο σε αγροτικούς δρόμους ή επίπεδο έδαφος. Αυτά τα ορειβατικά παπούτσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για trekking εξίσου αποτελεσματικά. Τα υβριδικά παπούτσια έχουν πιο κοντές προεξοχές (από 2 έως 4 χιλιοστά) και μια πιο άνετη αίσθηση στον δρόμο από τα προηγούμενα. Είναι ιδανικά για δασικά μονοπάτια με μαλακό χώμα και κάθε διαδρομή που μπορείτε να περάσετε τρέχοντας και όχι περπατώντας.

Αντρικά παπούτσια ορειβασίας – δείτε τη μεγάλη γκάμα μοντέλων από γνωστές εταιρείες στο epapoutsia.gr

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής έχει βασική σημασία στην επιλογή ενός ζευγαριού αντρικών παπουτσιών ορειβασίας ή τρεξίματος στο βουνό, καθώς υπόκεινται σε σημαντικότατες καταπονήσεις από το ανώμαλο έδαφος και τα φυσικά εμπόδια. Στο epapoutsia.gr θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα μοντέλων από γνωστές εταιρείες που εξειδικεύονται στον τομέα και έχουν επενδύσει σημαντικά στην έρευνα και τον σχεδιασμό μοντέλων που καλύπτουν την ανάγκη κάθε δρομέα.

Αντρικά παπούτσια για ορεινό τρέξιμο – Συχνές ερωτήσεις

Ποια παπούτσια θεωρούνται κατάλληλα για το τρέξιμο στο βουνό;

Τα παπούτσια για τρέξιμο στον δρόμο κάνουν τη δουλειά τους σε εύκολα μονοπάτια και σε ομαλό έδαφος. Όταν όμως τα πράγματα αγριεύουν, χρειάζεται κάτι πιο εξειδικευμένο για να κρατήσει ο δρομέας τον έλεγχο του δρόμου και να μην κινδυνεύσει από τραυματισμούς. Τα αντρικά παπούτσια για trail running προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα, καθώς περιέχουν κάποια λεπτά και πολύ πυκνά στρώματα μεταξύ του ποδιού και της σόλας για καλύτερη απόκριση και αποφυγή κάποιου επώδυνου στραμπουλήγματος. Ακόμη, οι ειδικά σχεδιασμένες προεξοχές δίνουν πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες, όπως υγρά βράχια ή χαλίκια.

Αντρικά ορειβατικά παπούτσια – από πού θα τα αγοράσετε;

Είτε κάνετε τις πρώτες σας διαδρομές εκτός δρόμου και θέλετε να εξοπλισθείτε ανάλογα, είτε είστε βετεράνος στο ορεινό τρέξιμο και θέλετε να ανανεώσετε τον εξοπλισμό σας, η επιλογή των σωστών παπουτσιών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Στο epapoutsia.gr θα βρείτε τα παπούτσια ορεινού τρεξίματος που σας ταιριάζουν και θα τα παραγγείλετε εύκολα και απλά, για να τα παραλάβετε πολύ σύντομα με δωρεάν μεταφορικά.