Καλαπόδια - διατήρηση του σωστού μεγέθους παπουτσιών

Τα καλαπόδια είναι ένα μαγικό αξεσουάρ για τα παπούτσια σας. Πρόκειται για κατασκευές σε σχήμα ποδιού που είναι φτιαγμένες για να τοποθετούνται μέσα στα παπούτσια σας. Τα οφέλη τους πολλά. Εκτός από τη σωστή φροντίδα, τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε το σχήμα των παπουτσιών σας είναι να χρησιμοποιείτε καλαπόδια αμέσως μόλις τα βγάλετε. Ακριβώς όπως θα σιδερώνετε ένα τσαλακωμένο πουκάμισο, το δέρμα των παπουτσιών σας πρέπει να τεντώνεται, καθώς στεγνώνει. Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στο παιχνίδι τα κατάλληλα καλαπόδια για το τέντωμα παπουτσιών. Θα βοηθήσουν τα παπούτσια να διατηρήσουν το σχήμα τους και θα αποφύγετε το τσαλάκωμα του δέρματος τους. Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι και πέρα από το ότι, θα βοηθήσουν τα παπούτσια να αντέξουν για αιώνες, μακροπρόθεσμα, θα καταλήξουν να σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Ξύλινα καλαπόδια - γρήγορη απορρόφηση της υγρασίας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι από καλαπόδια, όπως αυτά που κατασκευάζονται από φυσικό ξύλο, βερνικωμένο ξύλο, ξύλο οξιάς, κέδρο, πλαστικό, και μπορεί να είναι μυτερά, στενά, διπλού μεγέθους κ.λπ. Το κάθε είδος αφορά και μια συγκεκριμένη περίσταση. Ένα ζευγάρι ξύλινα καλαπόδια από κέδρο είναι ιδανικό για να απορροφήσει οποιαδήποτε υγρασία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων. Τα ξύλινα καλαπόδια για παπούτσια είναι επίσης σούπερ ελαφριά και δεδομένου ότι το ξύλο κέδρου είναι αρωματικό, θα τα φρεσκάρει άψογα. Αναζητήστε ξύλινα καλαπόδια παπουτσιών από ακατέργαστο ξύλο, καθώς θα έχουν καλύτερη απορροφητική δράση σε σχέση με τα καλαπόδια από φινιρισμένο ξύλο.

Καλαπόδια με κρίκους σε σχήμα πινέζας - αντιμετώπιση της συρρίκνωσης το χειμώνα

Από τρισδιάστατα καλαπόδια μέχρι πλαστικά, υπάρχει ένα είδος για όλους. Τα καλαπόδια είναι απαραίτητα για να διασφαλίσετε ότι τα παπούτσια σας θα παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με ελάχιστες τσακίσεις. Παρέχουν επίσης, τη σωστή στήριξη κατά τον καθαρισμό και το γυάλισμα των παπουτσιών, ενώ απορροφούν την υπερβολική υγρασία, αποτρέποντας την συρρίκνωση τους το χειμώνα. Μετά από μια βροχερή μέρα, η καλύτερη θεραπεία για τα παπούτσια σας είναι να βάλετε μέσα τους καλαπόδια για μια καλή νύχτα στεγνώματος και αναδιαμόρφωσης. Το πρωί: Σαν καινούργια! Τα καλαπόδια με μεταλλικούς κρίκους σε σχήμα πινέζας επιτρέπουν να τα αφαιρείτε με ευκολία. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι συνετό να τοποθετείτε τα καλαπόδια στα παπούτσια σας αμέσως μόλις τα βγάλετε μετά από μια κουραστική μέρα που περνάτε στην πόλη ή από και προς το γραφείο.

Συχνές ερωτήσεις για τα καλαπόδια:

Πώς να επιλέξετε καλαπόδια;

Προτείνεται να επιλέγετε το υλικό καλαποδιών σύμφωνα με τη δική σας χρήση. Στις μέρες μας, τα περισσότερα υποδηματοφόρα διαθέτουν ελατήρια κατά μήκος και πλάτος. Το προσφερόμενο πλάτος είναι συχνά επαρκές για την τοποθέτηση οποιουδήποτε τύπου παπουτσιού. Για το μήκος, πρέπει απλώς να επιλέξετε καλαπόδια παπουτσιών στο ίδιο μέγεθος με τα παπούτσια σας. Το σωστό μέγεθος αυτό που, όταν τοποθετείται στο παπούτσι, το τεντώνει αρκετά, ώστε να εξομαλύνει τις πτυχές χωρίς να χρειάζεται να συμπιέσετε πλήρως το καλαπόδι.

Από πού μπορούν να αγοραστούν καλαπόδια παπουτσιών;

Ένα ζευγάρι καλαπόδια είναι σημαντικό αξεσουάρ για τη συντήρηση των παπουτσιών και των μποτών σας. Μπορούν να αγοραστούν τόσο από καταστήματα υποδημάτων και τσαγκάρηδες, όσο και από ηλεκτρινικά καταστήματα. Στο epapoutsia.gr μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από καλαπόδια άριστης ποιότητας και σε πολλά στυλ για μια μοναδική επέκταση της διάρκειας ζωής των παπουτσιών σας.